marți, 19 februarie 2008

Abracadabra si fenomenul Marian Ralea


Din cauza oboselii mi-am petrecut cateva zile in pat.. Ba, frate, stateam zilele trecute in pat si ma uitam la.. la.. "al noualea ceeeer" (rostit cu intonatie).. numai are rost sa zic ca prostia era in floare.. candidatii aia la rangul de vedeta sunt jalnici.. in fine.. nu asta voiam sa zic..

In juriu la aceasta emisiune.. era, printre altii, Marian Ralea.. Doamne ce emotii am avut.. omul asta mi-a inveselit copilaria.. am crescut cu el si cu Abracadabra.. Eram un copil mic si naiv.. si iubeam acel show de televiziune.. traiam pentru Abracadabra.. Si numai unul era Magicianul .. doar el putea.. el era magician..

Imi pare rau ca tancii din ziua de azi numai au posibilitatea sa creasca asa cum am crescut eu cu Abracadabra.. Acum numai e la fel.. atunci parca iti era mai mare dragul sa te uiti la Marian Ralea cum isi purta jobenul si cum era inconjurat de copii.. imi amintesc ca se uitau la Abracadabra si parinti mei.. :x .. era o adevarata atmosfera de duminica dimineata.. mi-e dor de vremurile alea.. pacat ca, voi, copiii de azi nu stiti ce a insemnat Abracadabra si ca nu va puteti bucura de ea..

*In emisiune a fost si o fetita care a interpretat cantecul Magicianului.. Marian Ralea avea lacrimi in ochi.. :-<.. si mie imi venea sa plang.. (fetita a izbucnit in lacrimi spunand "mi-e dor de magician" ) ___________________________________________________________________________________

piesa zilei:

Marian Ralea - Eu pot, Eu sunt magician (nu am gasit nicaieri melodia.. va las versurile aici.. daca o gaseste cineva.. mail me please)

Poti tu sa aduci lumeaa aproape
Cat sa incapa intr-un mar?
Cu pestii ce traiesc in ape
Poti sa vorbesti intr-adevar?
Tu, ca voinicul din poveste
Poti creste-o zi cat intr-un an?

REFREN:
Eu pot, eu sunt magician x4

De pe ecran ma uit la tine
Ma uit la tine, eu te vad
De nu te-astamperi sa stii bine
Ma supar rau si fac prapad
Tu, cand la sotii iti e gadul,
Poti tine serpi intr-un ghiozda?

REFREN:
Eu pot, eu sunt magician x4

Poti tu ruga norii de pe munte
Sa toarne ploaia intr-un pahar?
Poti face iarba sa se-nalte
Cat o padure de stejar?
Tu poti cu o motocicleta
Sa navighezi intr-un lighean?

REFREN:
Eu pot, eu sunt magician x4

Toate acestea si mai multe
Stau numai in puterea mea
Cine nu crede sa m-asculte
De-aceea sunt magician.


*semneaza o abramburica moderna

42 de comentarii:

Ana St. spunea...

ya uite-l pe magician...ii uitasem fatza :))

Anonim spunea...

chiar cautam pe net despre abracadabra...si asa am ajuns la pagina ta...:)...care este chiar misto de altfel:P
...vroiam sa te intreb daca tii minte cumva o melodie ...eu imi amintesc doar 2 versuri...si nici astea nu bag mina in foc ca erau chiar asa..."sa fii copil e un lucru serios/nimic pe lume nu-i mai frumos..." stii cumva si restul melodiei? :) (sipos_codruta@yahoo.com)

Anonim spunea...

http://www.contrapunct.ro/download.htm
uite aici poti sa gasesti melodia..
si mie imi place foarte mult si am cautat-o peste tot

Anonim spunea...

doamne daca are cineva orice video cu abracadabra pls comtact me (ozzy_anavrin id)ar fi genial...

Anonim spunea...

asa e...am crescut cu abracadabra...si alea 3 ore duminica erau magice...chiar astazi m-am intalnit cu marian ralea(venit la teatrul din orasul meu) si m-am dus glontz la el:))...mi-a dat o caseta cu povesti din emisiune si o carte de colorat:)) (desi am 19 ani)...din pacate nu mai imi gasesc casetofonul (care cred ca si-a gasit sfarsitul printr-o pubela de gunoi)...daca ai ceva povesti si cantecele din emisiune le vreau si eu te rog...ra_lulu_ca@yahoo.com

Anonim spunea...

Sa fii copil e un lucru serios.. nimic pe lume nu`i mai frumos ;;) nici un minut nu stai pe loc:D poti sa zambesti si ai noroc.. cand esti copil.. viatza`i un joooc \:D/

Anonim spunea...

daca ai facut cumva rost de melodie te rog..trimite'mi'o si mie...ma gasesti al btr_darkness te rog mult...si iti aduce aminte de pustoaica aia pe nume Iulia..care era la ei..si a scos si o caseta cu inima de tiganca??? ai vreo ideee ce e cu ea???

Anonim spunea...

Buna, ma numesc Ruxandra Grecu si lucrez la "Adevarul". Scriu acum un material despre Marian Ralea si as vrea sa reproduc un mic fragmentel din insemnarea ta, in articolul meu :) o sa scriu sursa, deisgur, si linkul.

Daca esti de acord, trimite-mi un mail pe ruxandra.grecu@adevarul.ro

Mersiii

Fata cu Cafea spunea...

wow... si eu am crescut cu el.. acum am si eu lacrimi in ochi dupa ce am citit... si vb ta.. mare pacat ca cei mici din ziua d azi.. nu se mai pot bucura d asa ceva...

Anonim spunea...

http://uk.youtube.com/watch?v=Mb4sH_3wdlk

Anonim spunea...

Adevarul e k ne lipseste Abracadabra..Cred k daca ar reincepe m`ash mai uita in continuare, cu toate ka m 21 de ani, dar am crescut cu Abracadabra..Imi aduc aminte si acuma knd aveau povestile pe Tvr 1, a fost cea mai tare emisiune pt copii..Acum nu mai e nik pt copii. Super tare articolul

Anonim spunea...

Tocamai ma gandeam la Abracadabra si la magicianul, am 20 de ani si inca mai stiu melodia de la inceputul emisiunii( m-am sculat de dimineata/mama nu pleaca la piata/...) parca asa era, as mai vrea niste melodii de la emisiune, a gasit cineva , ceva?

Anonim spunea...

exact cautand abracadabra, cu versurile "Sa fii copil e-un lucru serios.." am ajuns si eu la blog :) chiar astazi ma gandeam cu mare nostalgie (si eu am 20ani:P) la duminicile mele de dimineata cu Abracadabra..mi-e tare, tare dor.
Eu caut melodia ("Sa fii copil e-un lucru serios") si de fapt si videoclipul..nu stie nimeni unde e pe net? :-S

juLie spunea...

:x ma bucur ca si voi il iubiti pe magician :*

missedthetrain spunea...

Are cumva cineva mai multe melodii? Era una in genul "planeta abracadabraaa e mai jos de Carul Maaaaree ..." , Vai , si am avut casete ...:-<

Anonim spunea...

Eu una am ajuns la acest blog cautand versurile melodiei. Am prins ce si ce din emisiune cand eram mai mica...Tin minte k am fost odata la lumea lui Mos Craciun in Bucuresti (daca nu ma insel) si erau si cei de la Abracadabra. Asta se intampla acum 9 sau 10 ani ... deci aveam 4-5 ani...
Apropo,noi copii din ziua de astazi ...nu mai apreciem ce ni se ofera, ignoram lucrurile marunte si inchidem ochii la miracolul fiecarei clipe :))
De exemplu priveste acest video:
http://www.youtube.com/watch?v=mNG5KGEVMjU
Pf..mereu imi vine sa plang cand il urmaresc..Dar totusi nu sunt de acord cu aceasta diferentiere, de parca a cazut un zid de gheata intre generatii... Lumea s-a schimbat, cica "progreseaza" (nu stiu in ce masura e adevarat dar cert este ca chiar se schimba) deci e normal ca si noi,oamenii sa ne schimbam.
Mi se pare mie sau totul se petrece mult prea repede acum? Parca ieri era azi... Acum gasesc bloguri continand cuvinte destul de dure despre "noile generatii".
Discriminare.. :))
Stiu ca sunt aiurita dar asta sunt eu.
App... "Acum numai e la fel" ... sau ceva de genul ai scris... se zice de fapt "Acum nu mai e la fel" pentru ca numai=doar, exprimand putina cantitate si fiind folosit in propozitii afirmative.
nu mai e= nu mai este...era dar nu mai este..
Pf.. :)) copii astia din zilele noastre:)) Stiu k sunt stresanta si imi cer scz dar chiar vreau sa dau publicare comentariu.

Anonim spunea...

REGASESTI MELODIA "EU POT EU SUNT MAGICIAN" PE YOUTUBE!

andreea spunea...

cand eram mic sa cant doream/ si de nimic nu ma temeam / sa fii copil nu e usor/ dar e frumos intr-adevar/ sa fii copil e-un lucru serios/ nimic pe lume nu e mai frumos/ nici un minut nu stai pe loc/ poti sa zambesti si ai noroc/ cand esti copil viata-i un joc.....cand eram mic sa zbor doream/ prin lumi de vis calatoream / sa fii copil nu e usor dar e frumos intr-adevar...parca asa era:)

Anonim spunea...

mi as dori si eu melodia abracadabra cea care canta in fiecare duminica...nu mai stiu cum se numea pp ca abracadabra"duminica e abracadabra magianul ne cheama la joc soseste e ora cand va fi cu noi cine?magicianul..imi aduc aminte versurile cat de cat..pacat ca nu mai e pt ca a fost cea mai tare emisiune pt noi toti....imi pare rau ca nu prea gasesti pe net despre ei...las id de mess poate i se face cuiva mila de mine si imi da si mie mel asta:mikimouse_87
ms

andu spunea...

m-am sculat de dimineata...mama nu pleaca la piata...cainele nu vrea afara...lectii am facut aseara:D
parca asa era.
ce il mai iubeam pe magician...chiar pacat ca astia micii de azi in loc de emisiuni gen abracadabra au...tokio hotel si...se uita la filme porno pe net:D

Anonim spunea...

Eu am melodia cu Eu sunt magician dar mai era mijto aia cu
"planetaa abracadaaaabraaa e mai jos de carul maare ....se roteste dupa soaare ...pe ea nu sunt vrajitoare dar ea-noastra mi se paare , mi se paare ...cu o bagheta sau o racheta pornim in sus, spre planeta va invitam pe voi copii , cu noi vetzi calatori."

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=ztHcR4x6-Tw&feature=quicklist
aici poti sal vezy live pe abracadabra cantand eu opt eu sunt magician :D:D:D:D:D:D

ralu spunea...

vreau melodia "sa fii copil e un lucru serios" nu am gasit-o nici unde;cautand-o am ajuns pe acest blog si cu ajutorul vostru am gasit melodia "eu pot,eu sunt magician".daca are cineva si restul melodiilor de la abracadabra sau video va rog sa-mi trimiteti la www.raluk_a_16@yahoo.com

o redifuzare a emisiunii ar o idee geniala :X
si acum la 20 de ani m-as mai uita la ea.nu se mai fac emisiuni pt copii la fel de frumoase.imi e dor si de tip top mini top,sau ba da,ba nu :X

Eliza spunea...

Si eu am ajuns aici tot cautand versurile - de la cantecul cu copiii. Imi amintesc cum il cantau in niste carusele...Ducu, Roxana, Mica si ....baiatul mai gras nu mai stiu cum il chema. Si Geo si Dana...si Iulia...si Magicianul. Ce frumos! Si ce multi suntem ! Fostul public ABRACADABRA. La multi ani azi, la toti! SI nu uitati: zambiti, viata-i un jooooc!

Eliza spunea...

Tocmai am aflat ca era Andreea in loc de Roxana si celalalt baiat -Radu. Imi cer scuze ca am uitat de 15 ani:P

Ioana spunea...

Buna! As vrea sa ma ajute cineva daca se poate sa imi amintesc de Abracadabra cu Marian Ralea pe cand se difuza la TVR 1 , de toti membrii echipei atat cei mai mari cat si cei mai mici cu fotografii de atunci si daca se poate si din prezent cu fiecare membru imparte. As ruga si echipa TVR sa se implice daca este interesata de a improspata memoria unei foste adolescente cu acele imagini si traire formidabile din copilaria ei . Multumesc mult .... astept orice informatie pe mail.

Anonim spunea...

mi-e tare dor de acele emisiuni, iar povestile erau superbe si acum m-as uita de-si am 23 ani, ar fi bine sa fie o redifuzare, ar castiga multi telespectatorii. nu pierdeam o emisiune. nu prea gasesc pe net despre ei fosti membrii, sau vreo emisiune, are cineva?

paulszaszsebes spunea...

Iulia Stanescu sta de vreo 5 ani in New York.Nu prea mai vorbeste bine omaneste .S-a schibat foarte mult.Recent a implinit 20 de ani

Anonim spunea...

vaaaaai.. Abracadabra.. mi-aduc aminte ca am participat la emisiune.. aveam 5 ani.. :X:X:X am castigat o papusa si o pereche de role ..mov.. :D ce vremuri frate.. eram prietena cu Iulia, ba chiar am tinut legatura o perioada.. momentan nu mai stiu nimic de ea.. mi-e dor de emisiunea asta.. :(

Anonim spunea...

nu da nimeni peste blogul asta? cineva care poate sa refaca trupa? sa readuca emisiunea? :(

paulszaszsebes spunea...

Anonim .Daca spui ca erai prietena cu Iulia scrie intr-un comentariu pe blog-ul meu cu numele tau.Ca s-o intreb pe Iulia daca isi mai aduce aminte de tine

Oana spunea...

Am gasit aici multe piese din emisiunea Abracadabra, le puteti downloada gratis, fara sa va faceti cont. :)

http://www.last.fm/music/VIRGIL+POPESCU/Abracadabra

marina spunea...

oana, multumim frumos!
I`m so happy ca am gasit aceste melodii :)) :x.

paulszaszsebes spunea...

Va place poza de pe blog-ul meu

Silvia spunea...

http://www.last.fm/music/VIRGIL+POPESCU/Abracadabra
uitati aici multe melodii de la Abracadabra. Mor de dorul magicianului !

Anonim spunea...

Si eu am vazut emisiunea si sincer am plans cu adevarate lacrimi.

Anonim spunea...

http://www.trilulilu.ro/juLieGirl/b18629e9e7fd36

adii87@ymail.com spunea...

buna asi dori sa mai vad filmuletele cu abracadabra va rog din tot sufletul unde pot sa le gasesc... forina ,pitesti

Anonim spunea...

You are not right. Write to me in PM, we will talk.

Anonim spunea...

Really and as I have not guessed earlier

Anonim spunea...

http://www.last.fm/music/VIRGIL+POPESCU/Abracadabra

Anonim spunea...

Hi, yup this post is in fact fastidious and I have learned
lot of things from it regarding blogging. thanks.


Feel free to visit my site: healthy diet plans